’t Blokje aan de IJzer is centraal gelegen en is daarom ook de perfecte uitvalsbasis voor een mooi dag genieten. Het mooie Veurne en historische Diksmuide zijn zeker en vast een must als je voor de eerste keer komt. Als het echt te warm zou zijn kan je gaan zonnen en afkoelen aan het strand (15 min rijden) of gaan kajakken op de IJzer. Het noorden van Frankrijk (de Moeren) is één van de meest prachtige streken, je komt er geheel tot rust in dit uitgestrekte natuurgebied met groot aanbod aan fauna en flora, een absolute aanrader voor fiets en wandelliefhebbers. Hieronder enkele tips om jullie op weg te helpen met de keuze.

Fietsroutes

Ben je een fervent fietser of iemand die graag nu en dan eens stopt om een pintje te drinken, hier is er voor elk wat wils. Bepaal zelf je route naar believen of kies een kant en klaar voorgeschotelde fietsroute. Hier vind je alle mogelijke fietsroutes in en rond Pervijze.

Bezoek mij!

Viconia kasteelhoeve

Heb je het liever wat actiever? Dan kan je de Westhoek al fietsend verkennen. Bezoek zeker de oorlogsmonumenten in de nabijheid! Naast de Kasteelhoeve ligt het natuurreservaat de Viconiakleiputten, 30 ha puur natuur met tal van wandelpaden. In de tuin kun je zorgeloos rondkuieren of zalig relaxen in de ligzetels. Of wat dacht je van een spelletje petanque of tafeltennis? Napraten doe je met een lekker streekbiertje op het terras.

Bezoek mij!

Dodengang

Op de linkeroever van de IJzer, bij kilometerpaal 15, staat de naamsteen 'Petroleumtanks'. Daar had een Duitse eenheid een observatiepost die een bedreiging vormde voor de Belgische stellingen op dezelfde oever. Na verschillende veroverings pogingen werd in de IJzerdijk een naderingsgang gegraven en versterkt, die uiteindelijk uitgroeide tot een gevechtsloopgraaf: de beruchte 'Boyau de la Mort', de Dodengang, met daarop de dwarse ruiterschans. De huidige site is een reconstructie uit 1927-1928 van dit verdedigingscomplex. Buiten de omheining staat een afgetakelde maar authentieke Duitse bunker.

Bezoek mij!